Thursday, January 13, 2011

Malwarebytes' Anti-Malware v1.50.1.1100 x86-x64 Silent Installs

Salam, hari ni aku nak share 1 software penting untuk mengatasi masalah serangan Malware. Malware adalah singkatan daripada Malicious Software.. Kadang-kadang time korang tengah surf internet, tiba-tiba pop out window cakap, korang punya komputer kene virus, dan die suruh SCAN.. korang pun click Scan.. Automatic die akan install kat komputer korang.. Ini adalah contoh daripada serangan Malware yang antivirus pun kadang-kadang tak boleh nak cure.

Selain daripada virus, Malware adalah merupakan satu ancaman terbesar pada pengguna yang menggunakan internet. Ia boleh hijack korang punya browser, track website yang korang dah visit, dan program die boleh melambatkan system computer dan menyebabkan ketidakstabilan. Aku dulu penah kena, tiba-tiba je gadget kat tepi windows aku semua blank, habis semua ikhtiar aku buat.. Sekali rupanya scan dengan Software Malwarebytes ni, settle.. So, aku rasa software ni penting untuk korang selain daripada antivirus, supaya sistem pertahanan komputer korang lebih mantap.. hehe..

So ape tunggu lagi, jom download..

Key Features:
- Support for Windows 2000, XP, Vista, and 7 (32-bit and 64-bit).
- Light speed quick scanning.
- Ability to perform full scans for all drives.
- Malwarebytes' Anti-Malware Protection Module. (requires registration)
- Database updates released daily.
- Quarantine to hold threats and restore them at your convenience.
- Ignore list for both the scanner and Protection Module.
- Settings to enhance your Malwarebytes' Anti-Malware performance.
- A small list of extra utilities to help remove malware manually.
- Multi-lingual support.
- Works together with other anti-malware utilities.
- Command line support for quick scanning.
- Context menu integration to scan files on demand.

Download

If you think this post useful, Click Adds to support this blog..tq ;D

3 comments:

iManAzRaf said...

almk... yeke? lappy saye ade bnda ni x?? hee...

Rahimi said...

Hehe, xder rasanya..

AzAz said...

mmg dh lama pki software ni... penting selain dr anti virus, setiap minggu update... setiap 2 hari sekali kena scan... mana taw ada lak "menatang" tu dlm comp :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...